Opis
Opis
Prawdziwa feta grecka wytwarzana z mleka owczego i koziego pochodzącego z malowniczego regionu Góry Athos. Charakteryzuje się kremową teksturą i bogatym, pikantnym smakiem. Idealny do sałatek, przekąsek czy jako dodatek do tradycyjnych dań.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko owcze 70 % ,pasteryzowane mleko kozie 30 %, sól morska, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna.
Alergeny: mleko owcze, mleko kozie
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1180 kJ / 282 kcal |
| Tłuszcz | 24,2 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
| Węglowodany | 0,2 g |
| W tym cukry | < 0,1 g |
| Białko | 16 g |
| Sól | 3 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 200 g |
| Typ mleka | Mieszane |
| Typ produktu | Sery |
| Kraj pochodzenia | Grecja |
| Przechowywanie | od +2°C do +4°C |
| Termin ważności | 45 dni |
| Jednostka miary | SZT |





