Opis
Opis
Oliwki zielone to produkt charakterystyczny dla kuchni śródziemnomorskiej. Nadziewane oliwki pastą tzatziki są świetnym składnikiem do przygotowywania różnorodnych sałatek, kanapek, past, koreczków lub pełnić rolę smacznej przekąski.
Skład i alergeny
zielone oliwki bez pestek 50%, olej słonecznikowy 39%, Tzatziki 11%(jogurt, ogórek, woda, ocet, skrobia ziemniaczana, cukier, czosnek, sól, pietruszka, sproszkowana cebula, oregano)
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości selera, mleka, orzechów, gorczycy, siarczyn
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 778 kJ /186 kcal |
| Tłuszcz | 19 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
| Węglowodany | 5,4 g |
| W tym cukry | 1 g |
| Białko | 1,6 g |
| Sól | 1,6 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 180 g |
| Typ produktu | Antipasti |
| Kraj pochodzenia | Grecja |
| Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce |
| Termin ważności | 90 dni |
| Jednostka miary | SZT |





