Opis
Opis
Makaron jajeczny wzbogacony letnią truflą i wyjątkowym smakiem. Polecamy podany z masłem i serem Parmigiano Reggiano lub dla jeszcze bardziej intensywnego smaku z sosem truflowym lub oliwą truflową.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Skład i alergeny
Mąka semolina z pszenicy durum, jajka 20%, trufle (Tuber Aestivum Vitt) 1,9%, borowiki (Boletus Edulis) 0,5%, woda.
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1587 kJ/ 375 kcal |
| Tłuszcz | 2,8 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,81 g |
| Węglowodany | 75,1 g |
| W tym cukry | 0 g |
| Białko | 12,6 g |
| Sól | 0 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 250 g |
| Typ produktu | Makarony |
| Kraj pochodzenia | Włochy |
| Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
| Termin ważności | 120 dni |
| Jednostka miary | SZT |





