Opis
Opis
Mini sticksnaturalne, delikatnie przyprawione kiełbaski suszone na sucho z łatwością zmieszczą się w kieszeni, torebce lub torbie sportowej. Idealnie sprawdzi się jako przekąska lub dodatek do deski serów. Każda mini kiełbaska wykonana jest z 100% francuskiej wieprzowiny, pochodzącej ze świń urodzonych, hodowanych i poddanych ubojowi we Francji, posiadającej certyfikat francuskiej wieprzowiny VPF.
Skład i alergeny
mięso wieprzowe, laktoza, sól, pieprz, cukier, dekstroza, czosnek, korzeń mace, substancje konserwujące – azotan potasu i azotyn sodu, goździki, enzymy. Osłonka kolagenowa (kolagen, gliceryna, celuloza).
Zużyto 163g wieprzowiny na 100g produktu.
Alergeny: mleko w tym laktoza, orzechy
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 2127 kJ / 513 kcal |
| Tłuszcz | 44 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
| Węglowodany | 2,3 g |
| W tym cukry | 2,2 g |
| Białko | 27 g |
| Sól | 4,5 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 100 g |
| Typ produktu | Wędliny |
| Kraj pochodzenia | Francja |
| Przechowywanie | od +1˚C do +15˚C |
| Termin ważności | 21 dni |
| Jednostka miary | SZT |





