Opis
Opis
Chałwa czekoladowo- migdałowa doskonale smakuje z dodatkiem cytryny, jako składnik musu, polewy do lodów czy kremu do tortów. To idealny deser lub przekąska.
Skład i alergeny
Tahini (miazga sezamowa), syrop glukozowo – fruktozowy, gorzka czekolada 8 %, (masa kakaowa, cukier, masło kakaowe, emulgator, lecytyna, sojowa), 7 % migdały, 6 % odtłuszczone kakao w proszku, olej roślinny, (olej palmowy), ekstrakt mydlnicy lekarskiej, wanilina.
Alergeny: Migdały, produkt może zawierać inne orzechy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 2234 kJ/ 536 kcal |
Tłuszcz | 35,8 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,7 g |
Węglowodany | 37 g |
W tym cukry | 32,5 g |
Białko | 16,5 g |
Sól | 0,0 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 250 g |
Typ produktu | Chałwa |
Kraj pochodzenia | Grecja |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |