Opis
Opis
To najsłynniejszy makaron, spaghetti, dosłownie oznacza „kawałki sznurka”. Na tyle wszechstronny, że można go stosować w każdym rodzaju dania. Istnieje wiele kombinacji: od świeżego sosu pomidorowego i bazylii, owoców morza na bazie pomidorów, po klasyczne takie jak „carbonara” i „cacio e pepe”.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Dodatkowe informacje
Waga | 500 g |
Typ produktu | Makarony |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Jednostka miary | SZT |