Opis
Opis
Dzięki spiralnemu kształtowi ten makaron dobrze komponuje się z przepisami na bazie warzyw lub w zimnych sałatkach makaronowych z pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą bawolą, kaparami, czarnymi oliwkami, pachnącą bazylią i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia o smaku papryki chili. Polecamy również połączyć go z sosem Genovese. Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Dodatkowe informacje
Waga | 500 g |
Typ produktu | Makarony |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Jednostka miary | SZT |