Opis
Opis
Masło kozie to doskonała alternatywa dla klasycznego, krowiego masła. Dzięki podobnej zawartości ważnych kwasów tłuszczowych, oligosacharydów i białek, mleko kozie jest zbliżone do mleka, do którego nasz organizm jest przyzwyczajony od dzieciństwa. Dzięki podobieństwu swojego składu często jest lekkostrawny nawet dla tych, którzy cierpią na nietolerancję laktozy.
Skład i alergeny
Masło z pełnego mleka koziego.
Alergeny: mleko kozie w tym laktoza
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 3070 kJ / 736 kcal |
Tłuszcz | 82 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 53 g |
Węglowodany | 1,0 g |
W tym cukry | 1,0 g |
Białko | 1,0 g |
Sól | 0,0 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 125 g |
Typ mleka | Kozie |
Typ produktu | Przetwory mleczne |
Kraj pochodzenia | Holandia |
Przechowywanie | od +4 ˚C do +7˚ C |
Termin ważności | 18 dni |
Jednostka miary | SZT |