Opis
Opis
Musztarda z charakterystycznym posmakiem estragonu, średnio ostra. Konsystencja kremowa z wyczuwalnymi kawałkami estragonu. Idealna do salatek winegret, drobiu, bialych mięs i sosów rybnych. Edmond Fallot to jeden z ostatnich, rodzinnych francuskich producentów niezależnych. Historia firmy sięga roku 1840, a od 1928 roku jest w rękach rodziny Fallot.
Skład i alergeny
Woda, gorczyca, ocet, sól, aromatyczne zioła, liście estragonu (0,9%), przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu, naturalny aromat estragonu, kwas: kwas cytrynowy, cukier, przyprawy, barwnik ( błękit patentowy)
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 668 kJ/ 161 kcal |
| Tłuszcz | 11 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
| Węglowodany | 5,2 g |
| W tym cukry | 2,2 g |
| Białko | 7,6 g |
| Sól | 2,2 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 210 g |
| Typ produktu | Musztardy |
| Kraj pochodzenia | Francja |
| Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
| Termin ważności | 120 dni |
| Jednostka miary | SZT |





