Opis
Opis
Pasta z Oliwek Kalamata to doskonała baza do bruschetty w śródziemomorskim stylu, pasta do kanapki lub dodatek do dania głównego. Powstaje z obranych oliwek, skórka jest usuwana mechanicznie pod ciśnieniem, dzięki czemu otrzymujesz wyjątkowo smaczny i czysty produkt z miąższu oliwki.
Skład i alergeny
93,9% pasta Kalamata, 2,3% olej słonecznikowy, 1,5% koncentrat soku winogronowego, ocet z czerwonego wina, woda, cukier, czosnek w proszku, bazylia, oregano.
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości selera, orzechów, gorczycy, siarczyn
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1140 kJ / 276 kcal |
Tłuszcz | 26,4 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,7 g |
Węglowodany | 6,2 g |
W tym cukry | 1,7 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 3,2 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 180 g |
Typ produktu | Antipasti |
Kraj pochodzenia | Grecja |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce |
Termin ważności | 90 dni |
Jednostka miary | SZT |