Opis
Opis
Jest to pasta z pieczonej czerwonej papryki z serem feta. Można jej użyć jako pastę do kanapki, dodatek do dań, dressingów lub jako aperitif.
Skład i alergeny
grillowana czerwona papryka 65%, ser Feta P.D.O 13% (mleko owcze, mleko kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, sól, kultury bakterii, pasteryzowana solanka), migdały 8%, olej słonecznikowy, modyfikowana skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas mlekowy, bazylia, sól, czosnek w proszku
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości selera, orzechów, gorczycy, siarczyn
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 599 kJ / 144 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 7,9 g |
W tym cukry | 3,3 g |
Białko | 3,9 g |
Sól | 1,5 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 180 g |
Typ produktu | Antipasti |
Kraj pochodzenia | Grecja |
Przechowywanie | Przechowywać w temperaturze pokojowej, po otwarciu przechowywać w lodówce |
Termin ważności | 90 dni |
Jednostka miary | SZT |