Opis
Opis
Organiczny mascarpone to kremowy serek wytwarzany ze śmietanki mleka produkowanego metodami ekologicznymi. Dzięki delikatnemu i otulającemu smakowi można go stosować z szeroką gamą składników. Dzięki swojej niepowtarzalnej kremowości i smaku jest niezastąpiony w wielu wyrobach cukierniczych.
Skład i alergeny
Organiczna pasteryzowana śmietanka z mleka krowiego, regulator kwasowości- kwas cytynowy
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1891 kJ/ 459 kcal |
Tłuszcz | 47,7g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 32,5g |
Węglowodany | 2,8g |
W tym cukry | 2,8g |
Białko | 4,7g |
Sól | 0,05 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 250 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | od +2°C do +4°C |
Termin ważności | 30 dni |
Jednostka miary | SZT |