Opis
Opis
Brie to kremowy ser podpuszczkowy o charakterystycznym pieczarkowym zapachu. Jest jednym z najlepszy ch serów deserowych. Pokryty delikatną białą pleśnią. Miąższ ma barwę od białej do słomkowej, ser jest miękki i kremowy.
Idealny na deskę serów oraz jako składnik sałatek i kanapek.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko krowie i śmietana, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii, stabilizator- chlorek wapnia.
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1392,50 kJ / 335,83 kcal |
Tłuszcz | 27,97 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 23,22 g |
Węglowodany | 1,8 g |
W tym cukry | 0,5 g |
Białko | 19,81 g |
Sól | 1,37 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Francja |
Przechowywanie | od +2°C do +8°C |
Termin ważności | 28 dni |
Jednostka miary | SZT |