Opis
Opis
Camembert to miękki, łagodny podpuszczkowy ser wyprodukowany z mleka krowiego w poroście białej, aksamitnej pleśni.
Skład i alergeny
Mleko krowie pochodzące z rejonu la Mayenne (Francja), bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1154 kJ / 278 kcal |
Tłuszcz | 22 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany | < 0,5g |
W tym cukry | < 0,5 g |
Białko | 20 g |
Sól | 1,4 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 240 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Francja |
Przechowywanie | od +4˚C do +8˚C |
Termin ważności | 21 dni |
Jednostka miary | SZT |