Opis
Opis
Camembert Perrette to miękki, łagodny podpuszczkowy ser wyprodukowany z mleka krowiego w poroście białej, aksamitnej pleśni. Ma delikatny smak i kremową konsystencję. Posiada nuty grzybowe i orzechowe oraz lekko słony posmak.
Jest doskonały do jedzenia na surowo, ale również świetnie sprawdza się w różnych daniach kuchni francuskiej, takich jak tarty, zapiekanki czy sosy serowe.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko krowie, bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1154 kJ / 278 kcal |
Tłuszcz | 22 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 17 g |
Węglowodany | < 0,5 g |
W tym cukry | < 0,5 g |
Białko | 20 g |
Sól | 1,4 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Francja |
Przechowywanie | od +4°C do +8°C |
Termin ważności | 18 dni |
Jednostka miary | SZT |