Ser Diabolo 150 g

26.25

SKU: 1285 Kategorie: ,

Opis

Diabolo wytwarzany z niepasteryzowanego mleka krowiego szwajcarski ser półtwardy z kantonu St. Gallen. Dojrzewa pięć miesięcy. Po rozkrojeniu kręgu ser ma piękną barwę kości słoniowej, gdy leży troszkę dłużej ta barwa przechodzi w lekko żółtą. Posiada pełny, pikantny, lekko słodkawy smak. O aromacie miodu wrzosowego z nutami moreli. Diabolo w swoim kremowym miąższu posiada nieliczne dziurki wielkości grochu, dzięki temu przyjemnie się łamie. Początkowa kremowość i śmietankowość wyczuwalna w smaku szybko zamienia się w smaki słodko pikantne, które delikatnie podrażniają usta. Ser świetnie nadaje się jako przekąska do win, szczególnie polecany na deskę serów. Idealnie komponuje się z czerwonymi winami o intensywnym aromacie.

Informacje dodatkowe

Kategoria

Typ

Sposób sprzedaży