Opis
Jest to ser półmiękki o jasnożółtej barwie i łagodny, dość słodki w smaku. Nazwę swoją wziął od klasztoru trapistów w Esrom, gdzie jego poprzednik był produkowany do 1559 roku. Charakteryzuje się intensywnym aromatem.
Ser Esrom
Trudno wyobrazić sobie cały szereg potraw i dań bez dodatku sera. To właśnie od nadaje delikatnej słodyczy, podkręca smak, a także efektownie roztapia się podczas obróbki cieplnej. W The House of Cheese oferujemy niepowtarzalny ser Esrom, który jest jednym z dwóch najbardziej znanych duńskich serów, objęty też ochroną regionalną. Tym, co go wyróżnia, jest delikatnie żółty kolor oraz łagodny i nieco słodki posmak.
Duński Esrom – niezastąpiony dodatek w każdej kuchni
Zastanawiasz się, do czego tak właściwie mógłbyś wykorzystać ser Esrom? Z pewnością idealnie nada się on do wszystkich dań z duńskim rodowodem, ale również potraw, w których kluczową rolę odgrywa pyszny, rozpływający się w ustach ser. Zaopatrz swoją spiżarnię w Esrom – gwarantujemy, że Twoje gotowanie wejdzie na zupełnie nowy poziom!