Opis
Opis
Prawdziwa feta grecka wytwarzana z mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody.
Skład i alergeny
mleko owcze, mleko kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii, sól. Zawartość tłuszczu 24%
Alergeny: mleko owcze, mleko kozie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1180 kJ /282 kcal |
Tłuszcz | 24 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany | 0,2 g |
W tym cukry | < 0,1 g |
Białko | 16 g |
Sól | 3 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Mieszane |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Grecja |
Przechowywanie | od +2°C do +4°C |
Termin ważności | 45 dni |
Jednostka miary | SZT |