Opis
Opis
Prawdziwa feta grecka wytwarzana z mleka owczego i koziego pochodzącego z malowniczego regionu Góry Athos. Charakteryzuje się kremową teksturą i bogatym, pikantnym smakiem. Idealny do sałatek, przekąsek czy jako dodatek do tradycyjnych dań.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko owcze 70 % ,pasteryzowane mleko kozie 30 %, sól morska, bakterie kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna.
Alergeny: mleko owcze, mleko kozie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1180 kJ / 282 kcal |
Tłuszcz | 24,2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany | 0,2 g |
W tym cukry | < 0,1 g |
Białko | 16 g |
Sól | 3 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Mieszane |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Grecja |
Przechowywanie | od +2°C do +4°C |
Termin ważności | 45 dni |
Jednostka miary | SZT |