Opis
Opis
Węgierski ser twardy wytworzony z mleka krowiego z masy parzonej. Charakteyzuje go wyrazisty smak i zwarta konstystencja. Idelany ser kanapkowy, do sałatek oraz zapiekania.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko krowie, sól, stabilizator – chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej, substancje konserwujące – azotan sodu i nizyna, barwnik – karoteny.
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1276 kJ /307 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany | 1 g |
W tym cukry | 1 g |
Białko | 24 g |
Sól | 1,5 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Węgry |
Przechowywanie | od +2°C do +5°C |
Termin ważności | 45 dni |
Jednostka miary | SZT |