Ser kozi bułgarski tradycyjny 200 g

17.05

961 w magazynie

SKU: 0702 Kategorie: , , ,

Opis

Opis

Ser typu Feta wyprodukowany w 100% z mleka koziego. Aromatyczny lekko słony, idealny do sałatek . Produkowany w tradycyjny sposób.
Polecany do zapiekania oraz jako dodatek farszu. Bardzo dobrze komponuje się z pieczonym burakiem oraz wszelkiego rodzaju tartami na słono.

Skład i alergeny

Mleko kozie pasteryzowane (pochodzenie UE), sól, podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii
Alergeny: mleko kozie

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1195,39 kJ / 288,18 kcal
Tłuszcz 23,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 16,57 g
Węglowodany 0,93 g
W tym cukry 0,1 g
Białko 18,24 g
Sól 3 g

Dodatkowe informacje

Waga 200 g
Typ mleka Kozie
Typ produktu Sery
Kraj pochodzenia Bułgaria
Przechowywanie od +0°C do +6°C
Termin ważności 45 dni
Jednostka miary SZT