Opis
Opis
Ser typu Feta wyprodukowany w 100% z mleka krowiego. Aromatyczny lekko słony, rekomendowany do sałatek oraz kanapek.
Produkowany w tradycyjny sposób. Polecany do zapiekania , jako dodatek farszu oraz drobna przekąska .
Idealny do zapiekania w cieście filo, jako dodatek do omletów oraz jajecznicy.
Skład i alergeny
Mleko krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, stabilizator – chlorek wapnia, kultury bakterii.
Alergeny: mleko krowie w tym laktoza
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1062 kJ /256 kcal |
Tłuszcz | 20 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15,1 g |
Węglowodany | 2,56 g |
W tym cukry | 0,85 g |
Białko | 14,17 g |
Sól | 2,9 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Bułgaria |
Przechowywanie | od +0°C do +7°C |
Termin ważności | 45 dni |
Jednostka miary | SZT |