Opis
Ser Maasdam holenderski Polderkaas
Receptura holenderskiego sera Maasdam jest stosunkowo młoda, bo sięga zaledwie lat 90. ubiegłego wieku. Opracowano ją po to, by stworzyć alternatywę dla popularnego w Szwajcarii emmentalera. Popularna i ceniona mleczarnia Henri Willig stanęła na wysokości zadania. Do produkcji tego półtwardego, dojrzewającego sera podpuszczkowego wykorzystuje się mleko krowie. Warto wiedzieć, że Maasdam jest produktem pełnotłustym, dlatego zachwyca kremowym, łagodnym smakiem, którym najlepiej delektować się w rozsądnych ilościach. Dla takiej przyjemności nie warto jednak liczyć kalorii! Polecamy zamówić produkt w formie kawałka bądź plasterków, które wspaniale sprawdzają się jako dodatek do pszennego pieczywa lub zapiekanek makaronowych. Sprawdź, jakie jeszcze wyroby czekają na Ciebie w The House of Cheese!
Sprawdź inne sery z naszej oferty, między innymi resztę od mleczarni Henri Willig: gouda holenderska, ser kozi z lawendą, owczy polder albo bardziej wytrawne, dojrzałe sery takie jak Sublime Sheep z owczego mleka lub klasyczny Old Amsterdam.