Opis
Opis
Ser półtwardy wyprodukowany z mleka krowiego w Irlandii. Ser dojrzewa 7 miesięcy. Ma delikatną, kremową konsystencję oraz łagodny, ale charakterystyczny smak z subtelną nutą orzechową. Idealny jako dodatek do kanapek, sałatek oraz jako składnik różnorodnych potraw.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko krowie irlandzkie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik – annato (E160B)
Alergeny: mleko krowie w tym laktoza
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1630 kJ / 390 kcal |
Tłuszcz | 32 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,2 g |
Węglowodany | < 0,1 g |
W tym cukry | < 0,1 g |
Białko | 25 g |
Sól | 1,9 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Irlandia |
Przechowywanie | od +2 ˚C do +7 ˚C |
Termin ważności | 30 dni |
Jednostka miary | SZT |