Opis
Opis
Ser półtwardy wyprodukowany z mleka krowiego w Irlandii. Ser dojrzewa 7 miesięcy. Ma delikatną, kremową konsystencję oraz łagodny, ale charakterystyczny smak z subtelną nutą orzechową. Idealny jako dodatek do kanapek, sałatek oraz jako składnik różnorodnych potraw.
Skład i alergeny
Pasteryzowanew mleko krowie, sól, podpuszczka mikrobilogiczna, bakterie fermentacji mlekowej, barwnik annato (E160B)
Alergeny: Mleko krowie w tym laktoza
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1630 kJ / 390 kcal |
Tłuszcz | 32.0 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21.2 g |
Węglowodany | <0.1 g |
W tym cukry | <0.1 g |
Białko | 25.0 g |
Sól | 1.9 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 125 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Irlandia |
Przechowywanie | od +2°C do +7°C |
Termin ważności | 30 dni |
Jednostka miary | szt |