Opis
Opis
Mozzarella di Bufala Campana ma klasyczną porcelanowo-białą barwę, gładką powierzchnię, konsystencję początkowo elastyczną i stopniowo topiącą się. Smak Mozzarelli di Bufala DOP jest zawsze mocny, ale jednocześnie delikatny.
Skład i alergeny
Mleko bawole, serwatka, sól, podpuszczka cielęca
Alergeny: mleko bawole
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1123 kJ/ 271 kcal |
Tłuszcz | 23,5g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15,9g |
Węglowodany | 0,6g |
W tym cukry | 0,6g |
Białko | 14,3g |
Sól | 0,7g |
Dodatkowe informacje
Waga | 125 g |
Typ mleka | Bawole |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | od +2°C do +8°C |
Termin ważności | 10 dni |
Jednostka miary | SZT |