Opis
Opis
Ser twardy wyprodukowany z mleka krowiego w Irlandii. Dojrzewa 16 miesięcy, dzięki czemu jest aromatyczny i lekko pikantny. Jego tekstura jest gładka, ale z widocznymi kryształami soli wapnia, typowymi dla długo dojrzewających serów. Idealny do kanapek, jako dodatek do desek serów czy smakowity akcent w potrawach.
Skład i alergeny
Oryginalny tradycjny irlandzki ser półtwardy dojrzewający 16 miesięcy.
Składniki: pasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej.
Alergeny: mleko krowie w tym laktoza
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1630 kJ /390 kcal |
Tłuszcz | 32,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21,2 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Białko | 28 g |
Sól | 1,9 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Irlandia |
Przechowywanie | od +1˚C do +7˚C |
Termin ważności | 30 dni |
Jednostka miary | SZT |