Opis
Opis
Mozzarella di Bufala Campana ma klasyczną porcelanowo-białą barwę, gładką powierzchnię, konsystencję początkowo elastyczną i stopniowo topiącą się. Smak Mozzarelli di Bufala DOP jest zawsze mocny, ale jednocześnie delikatny.
Skład i alergeny
Mleko bawole, serwatka, sól, podpuszczka cielęca
Alergeny: mleko bawole
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1123 kJ/ 271 kcal |
| Tłuszcz | 23,5g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15,9g |
| Węglowodany | 0,6g |
| W tym cukry | 0,6g |
| Białko | 14,3g |
| Sól | 0,7g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 125 g |
| Typ mleka | Bawole |
| Typ produktu | Sery |
| Kraj pochodzenia | Włochy |
| Przechowywanie | od +2°C do +8°C |
| Termin ważności | 10 dni |
| Jednostka miary | SZT |





