Opis
Opis
Prawdziwa feta grecka wytwarzana z mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody.
Skład i alergeny
mleko owcze, mleko kozie, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii, sól. Zawartość tłuszczu 24%
Alergeny: mleko owcze, mleko kozie
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1180 kJ /282 kcal |
| Tłuszcz | 24 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
| Węglowodany | 0,2 g |
| W tym cukry | < 0,1 g |
| Białko | 16 g |
| Sól | 3 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 200 g |
| Typ mleka | Mieszane |
| Typ produktu | Sery |
| Kraj pochodzenia | Grecja |
| Przechowywanie | od +2°C do +4°C |
| Termin ważności | 45 dni |
| Jednostka miary | SZT |





