Opis
Opis
Jest to niemiecki Ementaler z Bawarii, w formie plastrów, z nieregularnymi oczkami wielkości orzechów laskowych. Ma delikatny, słodkawy smak. Idealny ser kanapkowy.
Skład i alergeny
pasteryzowana mleko krowie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii
Alergeny: produkt nie zawiera laktozy
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1612 kJ/ 388 kcal |
| Tłuszcz | 29,5 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 21 g |
| Węglowodany | 0,1 g |
| W tym cukry | < 0,1 g |
| Białko | 30,5 g |
| Sól | 0,8 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 150 g |
| Typ mleka | Krowie |
| Typ produktu | Sery |
| Kraj pochodzenia | Niemcy |
| Przechowywanie | od +2˚C do +6˚C |
| Termin ważności | 30 dni |
| Jednostka miary | SZT |





