Opis
Opis
Szynka parmeńska ChNP w plasterkach otrzymywana jest zgodnie ze ścisłą specyfikacją Konsorcjum Szynki Parmeńskiej.
Tylko 100% włoskiego mięsa wieprzowego i soli, bez konserwantów i dodatków.
Staranny dobór surowców, szacunek dla starożytnych, lokalnych tradycji w połączeniu z opatentowanymi innowacjami na etapach solenia, suszenia i dojrzewania, pozwala stworzyć produkt o niepowtarzalnym smaku.
Sezonowane w piwnicach fabryki w Lesignano de’ Bagni na wzgórzach Parmy. Powolny, cierpliwy proces dojrzewania, w którym wilgotność i temperatura są stale monitorowane przy użyciu innowacyjnych technologii opartych na patentach opracowanych i zarejestrowanych przez Ferrarini, nadaje surowym szynkom niepowtarzalny aromat uznawany przez ekspertów.
Zawiera niewiele tłuszczów, dużo soli mineralnych i witamin oraz łatwo przyswajalne białka.
Skład i alergeny
Mięso wieprzowe, sól morska.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1056 kJ/ 253 kcal |
Tłuszcz | 16 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,3 g |
Węglowodany | <0,5 g |
W tym cukry | 0,g |
Białko | 27 g |
Sól | 4,6 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 90 g |
Typ produktu | Wędliny |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Jednostka miary | SZT |