Opis
Opis
Oryginalne szwajcarskie Fondue gotowe do użycia. Mieszanka dwóch serów: mocnego, dodającego pikantności Gruyere z niepasteryzowanego mleka oraz łagodnego i słodkiego Emmentalera. Dziś mieszankę fondue roztapia się w caquelonie, a chleb macza się w delikatnym serku śmietankowym za pomocą długiego widelca. Za pomocą fondue można również udoskonalić warzywa, ziemniaki lub owoce, aby uzyskać wyrafinowane doznania smakowe. Fondue wnosi zimową magię do Twojego domu i jednoczy rodzinę i przyjaciół w ponadczasowej chwili przyjemności.
Skład i alergeny
Ser Gruyere (surowe mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka cielęca), ser Emmentaler (surowe mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka cielęca), ser Raclette (pasteryzowane mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka), twardy ser szwajcarski (pasteryzowane mleko krowie, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka), białe wino, woda, skrobia ziemniaczana, napój alkoholowy – Kirsch, emulgator -polisfosforan, sól, przyprawy.
Alergeny: bez laktozy
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 986 kJ / 237 kcal |
Tłuszcz | 16 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10 g |
Węglowodany | 3 g |
W tym cukry | < 0,5 g |
Białko | 15 g |
Sól | 1,2 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 400 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Szwajcaria |
Przechowywanie | od + 3°C do + 5°C |
Termin ważności | 60 dni |
Jednostka miary | SZT |