Opis
Opis
Kapary O Sole, konserwowane w soli, zachowują swoją naturalną świeżość i intensywność smaku. Dzięki tradycyjnej metodzie konserwacji w soli, kapary są wolne od sztucznych dodatków. W przypadku, gdy preferujemy mniej słone potrawy, zalecane jest opłukanie kaparów przed dodaniem do przygotowywanej potrawy.
Skład i alergeny
Kapary 70%, sól 30%
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 96 kJ / 23 kcal |
Tłuszcz | 0,98 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 4,89 g |
W tym cukry | 0,41 g |
Białko | 2,38 g |
Sól | 2,3 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 90 g |
Typ produktu | Przetwory warzywne |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym miejscu z dala od źródeł światła. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni. |
Termin ważności | dni |
Jednostka miary | SZT |