Opis
Opis
Makaron Pappardelle Rigate o unikalnym kształcie, jest szerszy niż typowy makaron i ma prążkowane krawędzie, dzięki czemu dobrze wchłaniania sos. Idealnia komponuje się z sosami na bazie czerwonego mięsa takimi jak dzik, z grzybami lub ze świeżymi pomidorami i bazylią.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Skład i alergeny
Mąka Semolina z pszenicy durum. mąka semolina z pszenicy durum, pikantna papryka 1,8%, słodka papryka 1,2%, woda.
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1493 kJ/ 352 kcal |
| Tłuszcz | 1,5 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,27 g |
| Węglowodany | 72 g |
| W tym cukry | 4 g |
| Białko | 12,5 g |
| Sól | 0,01 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 500 g |
| Typ produktu | Makarony |
| Kraj pochodzenia | Włochy |
| Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
| Termin ważności | 120 dni |
| Jednostka miary | SZT |





