Ser Camembert Main’Or 250 g

15.10

987 w magazynie

SKU: 7497 Kategorie: , , , ,

Opis

Opis

Camembert to francuski, podpuszczkowy ser z mleka krowiego w poroście szlachetnej pleśni. Produkowany w formie małego płaskiego krążka w drewnianym opakowaniu. Jasny miąższ pokryty jest śnieżnobiałą elastyczną skórką. Smak sera jest łagodny i pieczarkowy, a konsystencja porowata i kremowa.
Doskonały na deskę serów, do kanapek i jako przekąska w towarzystwie lampki wina.

Skład i alergeny

Mleko krowie pochodzące z rejonu la Mayenne (Francja), bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.
Alergeny: mleko krowie

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1154 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 22 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 17 g
Węglowodany < 0,5 g
W tym cukry < 0,5g
Białko 20 g
Sól 1,5 g

Dodatkowe informacje

Waga 250 g
Typ mleka Krowie
Typ produktu Sery
Kraj pochodzenia Francja
Przechowywanie od +4˚C do +8˚C
Termin ważności 21 dni
Jednostka miary SZT