Opis
Opis
Oryginalny ser francuski produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego. Kremowy miąższ pokryty jest śnieżnobiałą pleśnią.
Skład i alergeny
Mleko krowie pochodzące z rejonu la Mayenne (Francja), bakterie fermentacji mlekowej, sól, podpuszczka mikrobiologiczna.
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1163 kJ / 280 kcal |
| Tłuszcz | 22 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16 g |
| Węglowodany | 0,5 g |
| W tym cukry | 0,5 g |
| Białko | 20 g |
| Sól | 1,5 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 350 g |
| Typ mleka | Krowie |
| Typ produktu | Sery |
| Kraj pochodzenia | Francja |
| Przechowywanie | od + 4° C do + 8°C |
| Termin ważności | 21 dni |
| Jednostka miary | SZT |





