Opis
Opis
Oryginalny duński ser pleśniowy wytwarzany z krowiego mleka. Ma jasną, białawą barwę, otwartą strukturę, a jego kruchy miąższ przerastają żyłki, ciemnozielonej i granatowej pleśni. Produkt bardzo aromatyczny.
Skład i alergeny
Pasteryzowane mleko krowie, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, pleśń Penicillium Roqueforti
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1415 kJ / 341 kcal |
Tłuszcz | 29 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Białko | 20 g |
Sól | 3,3 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 100 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Dania |
Przechowywanie | od +2 ˚C do +8 ˚C |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |