Opis
Opis
Feta grecka bez laktozy wytwarzana z mleka owczego 80% i koziego 20%, według tradycyjnej metody.
Skład i alergeny
Ser półmiękki, podpuszczkowy, solankowy.
Składniki: pasteryzowane mleko owcze, pasteryzowane mleko kozie, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, bakterie fermentacji mlekowej
Alergeny: bez laktozy
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1136 kJ / 274 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 15 g |
Węglowodany | < 0,5 g |
W tym cukry | < 0,5 g |
Białko | 16 g |
Sól | 2,5 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 150 g |
Typ mleka | Mieszane |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Grecja |
Przechowywanie | od +2˚C do +7˚C |
Termin ważności | 45 dni |
Jednostka miary | SZT |