Opis
Opis
Parmigiano Reggiano jest to ser twardy wytwarzany z mleka krów pasących się na apenińskich pastwiskach, żywiących się świeżą trawą i ziołami. Posiada żółto – złotą skórę, która pokrywa krystaliczne, ziarniste tekstury sera o barwie słomkowej.
Skład i alergeny
Dojrzewający min. 12 miesięcy. Mleko krowie, sól, podpuszczka
Alergeny: Mleko krowie w tym laktoza
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1671 kJ / 402 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Białko | 32 g |
Sól | 1,6 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 125 g |
Typ mleka | Krowie |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | od +2° do +8°C |
Termin ważności | 90 dni |
Jednostka miary | SZT |