Ser Pecorino Romano Ambrosi 200 g

31.24

730 w magazynie

SKU: 4430 Kategorie: , , ,

Opis

Opis

Włoski ser jest produkowany z mleka owczego, ma charakterystyczną, twardą teksturę i wyraźny, pikantny smak, który wynika z długiego procesu dojrzewania. Pecorino Romano jest znany ze swojego ostrego, słonego profilu oraz złożonego aromatu, który przyciąga miłośników intensywnych serów. Najczęściej używa się do ścierania do makaronów, również można go kosztować samego i wystawić na desce serów.

Skład i alergeny

Dojrzewajacy min. 8 miesięcy. Termizowane mleko owcze, sól, podpuszczka zwierzęca
Alergeny: Mleko owcze

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1626 kJ/ 392 kcal
Tłuszcz 32 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 18,2 g
Węglowodany 0 g
W tym cukry 0 g
Białko 26 g
Sól 5 g

Dodatkowe informacje

Waga 200 g
Typ mleka Owcze
Typ produktu Sery
Kraj pochodzenia Włochy
Przechowywanie od +4°C do +7°C
Termin ważności 45 dni
Jednostka miary SZT