Opis
Opis
Włoski ser jest produkowany z mleka owczego, ma charakterystyczną, twardą teksturę i wyraźny, pikantny smak, który wynika z długiego procesu dojrzewania. Pecorino Romano jest znany ze swojego ostrego, słonego profilu oraz złożonego aromatu, który przyciąga miłośników intensywnych serów. Najczęściej używa się do ścierania do makaronów, również można go kosztować samego i wystawić na desce serów.
Skład i alergeny
Dojrzewajacy min. 8 miesięcy. Termizowane mleko owcze, sól, podpuszczka zwierzęca
Alergeny: Mleko owcze
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1626 kJ/ 392 kcal |
Tłuszcz | 32 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18,2 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Białko | 26 g |
Sól | 5 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 200 g |
Typ mleka | Owcze |
Typ produktu | Sery |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | od +4°C do +7°C |
Termin ważności | 45 dni |
Jednostka miary | SZT |