Ser Roquefort Vernieres AOP 100 g

15.86

1701 w magazynie

SKU: 1663 Kategorie: , , , ,

Opis

Opis

Oryginalny francuski Roquefort produkowany z niepasteryzowanego mleka owczego. Ser miękki z przerostem niebieskiej – prawie czarnej pleśni. Ten znany na całym świecie Roquefort to szlachetny, całkowicie naturalny ser z mleka owczego z regionu Auvergne we Francji. Ten wyjątkowy Papillon Roquefort, leżakujący przez ponad 4 miesiące w naturalnych jaskiniach Combalou, wyróżnia się przede wszystkim białym skrzepem i intensywnym błękitem, który hojnie maskuje szerokie i liczne wgłębienia. Smak dobrego Roqueforta jest zrównoważony i dość słony.

Skład i alergeny

Surowe mleko owcze, sól morska, podpuszczka zwierzęca, bakterie fermentacji mlekowej, pleśń Penicillium Roqueforti.
Alergeny: mleko owcze

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1509 kJ /365 kcal
Tłuszcz 31 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 20 g
Węglowodany 1,5 g
W tym cukry < 0,5 g
Białko 19 g
Sól 3,1 g

Dodatkowe informacje

Waga 100 g
Typ mleka Owcze
Typ produktu Sery
Kraj pochodzenia Francja
Przechowywanie od + 2˚C do + 6˚C
Termin ważności 30 dni
Jednostka miary SZT