Opis
Opis
Mortadela z truflą to produkty dla miłośników dobrego jedzenia.
Płatki czarnej trufli wzbogacają prosty i apetyczny produkt, jakim jest mortadela. Do jego przygotowania wykorzystuje się wyłącznie drobne kawałki (wysokiej jakości mięso i smalec), dobrze rozdrobnione w celu uzyskania delikatnej pasty, która dobrze łączy się z płatkami truflowymi. Niezapomniany smak dzięki idealnej równowadze pomiędzy intensywnością trufli i mięsem.
Mortadela z truflą pakowana jest próżniowo, co gwarantuje jej jakość i zachowanie właściwości organoleptycznych przez długi czas.
Doskonała specjalność na brunch, aperitif. Znakomite do przygotowania wyrafinowanej przystawki z dojrzałym serem i grillowanymi warzywami.
Skład i alergeny
Wieprzowina, flaki wieprzowe, sól, trufla (Tuber Aestivum Vittad 1%), sacharoza, aromaty, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1076 kJ/ 259 kcal |
Tłuszcz | 21 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,8 g |
Węglowodany | 0,6 g |
W tym cukry | 0,6 g |
Białko | 17 g |
Sól | 2,1 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 100 g |
Typ produktu | Wędliny |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Jednostka miary | SZT |