Opis
Opis
MORTADELLA ITALICA to produkt powstały na bazie tradycji i pasji Ferrarini w sztuce wyrobu wędlin.
Podobnie jak MORTADELLA ANTICA RIVALTA ChOG wyprodukowana zgodnie z zasadami określonymi w regulaminie Konsorcjum. Receptura Ferrarini zapewnia produktowi charakterystyczny zapach i wyjątkową miękkość.
Do jego przygotowania wykorzystuje się wyłącznie drobne kawałki (wysokiej jakości mięso i smalec), dobrze rozdrobnione w celu uzyskania delikatnej pasty.
Skład i alergeny
Wieprzowina, flaki wieprzowe, sól, sacharoza, naturalne aromaty, przyprawy, pieprz, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1059 kJ/ 255 kcal |
Tłuszcz | 21 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,8 g |
Węglowodany | 0,6 g |
W tym cukry | 0,6 g |
Białko | 16 g |
Sól | 2,1 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 100 g |
Typ produktu | Wędliny |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Jednostka miary | SZT |