Opis
Opis
Podobnie jak grubsze spaghetti, swoją nazwę wzięły od charakterystycznego centralnego otworu. Bardzo dobrze komponują się z sosem, takimi jak Amatriciana (na bazie boczku lub boczku i pomidorów), do dań Carbonara i „Cacio E Pepe”, także tych na bazie ryb, takimi jak sardynki i małże, typowe sycylijskie dania.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Dodatkowe informacje
Waga | 500 g |
Typ produktu | Makarony |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Jednostka miary | SZT |