Opis
Opis
Tagliolini mają szerokość 1 mm, jest to najcieńszy rodzaj z grupy długich makaronów, wiążą dużo płynu. Idealny do podania z łagodnymi sosami, z masłem i ziołami lub serkiem mascarpone.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Skład i alergeny
Mąka Semolina z pszenicy durum, całe jaja .
Czas gotowania: 8-10 min.
Alergeny: jaja
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1604 kJ/ 383 kcal |
Tłuszcz | 4,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,25 g |
Węglowodany | 68,5 g |
W tym cukry | 1,7 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0,01 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 250 g |
Typ produktu | Makarony |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |