Makaron Tagliolini jajeczny Rustichella 250 g

23.10

Na stanie

SKU: 1282 Kategorie: ,

Opis

Opis

Tagliolini mają szerokość 1 mm, jest to najcieńszy rodzaj z grupy długich makaronów, wiążą dużo płynu. Idealny do podania z łagodnymi sosami, z masłem i ziołami lub serkiem mascarpone.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.

Skład i alergeny

Mąka Semolina z pszenicy durum, całe jaja .

Czas gotowania: 8-10 min.
Alergeny: jaja

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1604 kJ/ 383 kcal
Tłuszcz 4,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,25 g
Węglowodany 68,5 g
W tym cukry 1,7 g
Białko 15 g
Sól 0,01 g

Dodatkowe informacje

Waga 250 g
Typ produktu Makarony
Kraj pochodzenia Włochy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 
Termin ważności 120 dni
Jednostka miary SZT