Opis
Opis
Rzemieślniczy makaron Tonarelli z papryczką chilli jest podobny do spaghetti, ale ma większą średnicę. Dobrze komponuje się z ostrymi sosami.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Skład i alergeny
Mąka Semolina z pszenicy durum. mąka semolina z pszenicy durum, pikantna papryka 1,8%, słodka papryka 1,2%, woda.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1493 kJ/ 352 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,27 g |
Węglowodany | 72 g |
W tym cukry | 4 g |
Białko | 12,5 g |
Sól | 0,01 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 500 g |
Typ produktu | Makarony |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |