Opis
Opis
Musztarda o średniej ostrości, słona z bardzo wyczuwalnymi smakami orzechów włoskich. Doskonale sprawdza się w sałatkach, grillowanym mięsie, marynatach do pieczonego mięsa, ale również do wędlin. Edmond Fallot to jeden z ostatnich, rodzinnych francuskich producentów niezależnych. Historia firmy sięga roku 1840, a od 1928 roku jest w rękach rodziny Fallot.
Skład i alergeny
Woda, gorczyca, ocet winny, sól, łuski nasion gorczycy (z siarczynami), orzech włoski w proszku z Périgord – Francja AOP (2%) (orzech), naturalny aromat orzechowy (orzech), przeciwutleniacz: pirosiarczyn potasu (0,2%), kwas cytrynowy, kurkuma.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 704 kJ/ 169 kcal |
Tłuszcz | 13 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 4,2 g |
W tym cukry | 1,8 g |
Białko | 7,2 g |
Sól | 6,1 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 210 g |
Typ produktu | Musztardy |
Kraj pochodzenia | Francja |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |