Opis
Opis
Ser bardzo twardy, z niepasteryzowanego mleka krowiego. Produkowany w kręgach. Ma naturalną, bardzo twardą, ciemno żółtą skórkę z widniejącym na niej oficjalnym logo oraz ziarnisty, kruchy miąższ
Skład i alergeny
Dojrzewający przez min. 12 miesiecy. Niepasteryzowane mleko krowie, sól, podpuszczka, substancja konserwująca: lizozym z białka jaj.
Alergeny: mleko krowie
Wartości odżywcze
| Wartość energetyczna | 1654 kJ / 398 kcal |
| Tłuszcz | 29 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 18 g |
| Węglowodany | 0 g |
| W tym cukry | 0 g |
| Białko | 33 g |
| Sól | 1,5 g |
Dodatkowe informacje
| Waga | 125 g |
| Typ mleka | Krowie |
| Typ produktu | Sery |
| Kraj pochodzenia | Włochy |
| Przechowywanie | od +2° do +8°C |
| Termin ważności | 90 dni |
| Jednostka miary | SZT |





