Makaron Spaghettoni del leone Rustichella 500 g

22.00

Na stanie

SKU: 7555 Kategorie: ,

Opis

Opis

„Spaghettoni del leone” (grubsze sznurki lwa) to grubsza odmiana spaghetti, którą należy dłużej gotować. Podczas gdy spaghetti mają średnicę 1,8 mm, te spaghettoni mają średnicę 2,4 mm, co zapewnia im wyjątkową teksturę.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.

Skład i alergeny

mąka Semolina z pszenicy Durum, woda.

Czas gotowania: 14-16 min.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna 1493 kJ/ 352 kcal
Tłuszcz 1,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 71 g
W tym cukry 4 g
Białko 13,5 g
Sól 0,01 g

Dodatkowe informacje

Waga 500 g
Typ produktu Makarony
Kraj pochodzenia Włochy
Przechowywanie Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 
Termin ważności 120 dni
Jednostka miary SZT