Opis
Opis
„Spaghettoni del leone” (grubsze sznurki lwa) to grubsza odmiana spaghetti, którą należy dłużej gotować. Podczas gdy spaghetti mają średnicę 1,8 mm, te spaghettoni mają średnicę 2,4 mm, co zapewnia im wyjątkową teksturę.
Rustichella D’Abruzzo jest wytwarzana ze starannie wyselekcjonowanej semoliny z pszenicy durum i czystej wody źródlanej. Ciasto jest ekstrapowane przez matryce z brązu, dzięki czemu makaron ma szorstką powierzchnię, która idealnie trzyma sos. Makaron jest suszony na powietrzu w komorach o kontrolowanej temperaturze do 56 godzin, co nadaje nowy wymiar smakowi i teksturze.
Skład i alergeny
mąka Semolina z pszenicy Durum, woda.
Czas gotowania: 14-16 min.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1493 kJ/ 352 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 71 g |
W tym cukry | 4 g |
Białko | 13,5 g |
Sól | 0,01 g |
Dodatkowe informacje
Waga | 500 g |
Typ produktu | Makarony |
Kraj pochodzenia | Włochy |
Przechowywanie | Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. |
Termin ważności | 120 dni |
Jednostka miary | SZT |